FAQ

1. Welk systeem hoort in welk type muur?

 

In iedere muurtype (steen, beton, ytong, metalstudwand,…) waarin iets kan geschroefd worden, kan eender welk systeem geplaatst worden. De keuze van het systeem hangt enerzijds af van de persoonlijke voorkeur van de plaatser en anderzijds van de technische kenmerken van het systeem. Zo wordt voor plafondhoge deuren steeds X1 of X240 gebruikt.

  

- Brandwerend systeem: X240EI (duwen en trekken is mogelijk)
Vraag naar ons specifiek dossier over de mogelijkheden met brandwerende systemen.
- Akoestisch systeem: X240 met akoestische dichting (duwen en trekken is mogelijk)

 


2. Kan een XINNIX deurframe uitscheuren?

Een Xinnix deursysteem is ontworpen om vastgeboord en vastgeschroefd te worden in ieder type wand. Door de mechanische verankering van het deurframe in de wand kan het deurframe niet uitscheuren. Deze mechanische verankering is noodzakelijk omdat geen enkele bepleistering of beplating het slaan van een deur kan tegenhouden. Vervolgens dient het systeem ook opgeschuimd te worden om een perfecte fixatie te bekomen.

Deze tips vindt u ook terug in onze cataloog en op de montagehandleiding die in ieder geleverd systeem steekt.

Verder zijn er afwerkingstips die een betere garantie geven op een naadloze afwerking.
Wij raden aan om bij uitgeschilderde wanden te werken met een papierband (gipsplaat), gaasje (pleisterwerk) of schildersdoek omdat dit volledig tot in de slag van het deurframe kan gelegd worden. De naden van dit schildersdoek worden dan weggeborgen achter de rubberen slagdichting. Deze slagdichting zorgt voor het opvangen van het deurblad en geeft een uitermate hoog akoestisch comfort.

De instructies kunt u Downloaden

- Afwerking NL bepleistering: Afwerking bij bepleistering

- Afwerking NL: Afwerking bij gipsplaat:

 

 

3 Mag ik een gewone plint gebruiken of moet ik speciale plinten voorzien?

Met onze ingewerkte plinten XP50© heeft u alsnog de mogelijkheid om de deur (X1) 180° te openen. Bij het X240 systeem kunt u met ingewerkte plinten de deur de volledige 90° laten opendraaien.

Bij gewone plinten: Bij een opentrekkend deurblad (type X1) moet de plint aan de openingszijde 45° afgeschuind worden.
Bij een openduwend deurblad (type X240) moet de plint in de openingszijde ingewerkt worden.

 

Meer uitleg over XP50(c)

4. Wat als een element van het beslag faalt?

Xinnix Door Systems bvba besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van haar producten. Niettemin kan het voorvallen dat een element of een mechanisch onderdeel niet aan de gangbare kwaliteit voldoet.
Xinnix Door Systems bvba verleent daarom garantie op de deugdelijkheid van de gebruikte materialen en de functionaliteit van haar producten gedurende de aangegeven garantieperiode.
Indien de goederen niet-conform de bestelling geleverd werden of indien deze reeds zichtbare gebreken vertonen, mogen deze niet geplaatst worden.

 

De duur van de garantieperiode is als volgt: 2 jaar op constructiefouten in de mechanische niet bewegende delen. 2 jaar of 200.000 cycli op mechanische bewegende delen, i.e. het hang- en sluitwerk.
Bij problemen, gelieve altijd eerst contact op te nemen met Xinnix, alvorens zelf stappen te ondernemen.
Onze volledige garantieverklaring ontvangt u op aanvraag. Tijdens de genoemde garantieperiode zal Xinnix Door Systems bvba de te herstellen onderdelen vervangen, tenzij de reparatie expliciet is uitgesloten van deze garantie.

 

Een slot is een gebruiksartikel en zal verslijten na verloop van tijd. Indien dit bij u het geval is en het slot breekt en de deur is in gesloten toestand, dan kunt u:
- Langs de opentrekkende zijde (X1) kan men met een schilmesje de magnetische schieter terug in het slot duwen.
- Langs de duwende zijde (X240) kan men een fijn gaatje boren in de wand, dat uitkomt in de magnetische tegenplaat van de schieter. Bij het raken van de schieter door de boor, schiet die terug in het slot en kan de deur geopend worden.

 

 

5. Hoe worden de Xinnix systemen afgewerkt?
Elk deursysteem is een samengesteld frame bestaande uit wit voorgelakte (PRIMERLAAG) aluminium profielen (RAL9016 SA30). Het doel van dit profiel is het om achteraf bv. nog volledig te overschilderen dat het verborgen in de wand geïntegreerd wordt.

Meer instructies kunt u downloaden
- Afwerking NL bepleistering: Afwerking bij bepleistering
- Afwerking NL: Afwerking bij gipsplaat